Ideál ženskej krásy v histórií

Asi každému je nad slnko jasné , že ak je niečo trendy dnes , nemusí tomu byť tak aj zajtra a kult ženskej krásy rozhodne nie je výnimkou. Aj keď dnes sa už našťastie na krásu pozeráme oveľa tolerantnejším merítkom a sme si čím ďalej viac vedomí krásy v jedinečnosti , kult ženskej krásy sa s nami vlečie ako je ľudstvo staré . Poďme sa pozrieť , ako sa vyvíjal v čase a čo považovala minulosť na ženách za najviac atraktívne.

 

1910 - Gibsonovo dievča - belgická herečka Camille Cliffordová

shape-perfect-body-changed-100-years-20

 Správna Gibsonova dievčina bola vysoká a štíhla s výraznými prsiami, osím pásom a väčším pozadím. Také dievčatá sa objavovali na kresbách Charlesa Gibsona, preto ten názov.

 

1920 – Flapper girl – Alice Joyceová

40 Rare Photos of Joan Crawford That Span Her Iconic Career

 Výraz "flapper girl" označuje moderné dievča dvadsiatych rokov. Bola štíhla, mala krátke vlasy, skrátila aj sukne, fajčila a pila alkohol. Typickou predstaviteľkou bola Alice Joyceová. Tento štýl je neodmysliteľne spätý s jazzovou kultúrou.

 

1930 – Krivky sú opäť v móde – Jean Harlow

The Faces of Music and Cinema_ Photo

 Americká herečka Jean Harlowová bola sexsymbolom 30. rokov. Bola inšpiráciou oblé Marylin Monroe, aj keď väčšinu života jedla len zeleninové šaláty, aby zostala štíhla.

 

1940 - Vláda ženských kriviek - Katherine Hepburnová

In Photos_ Katharine Hepburns Old-Hollywood Glamour

 Zvlášť po druhej svetovej vojne sa ospevovala ženská postava presýpacích hodín. Ikonou vtedajšej doby bola inteligentná a noblesná herečka Katherine Hepburnová.

 

1950 - Vláda kriviek - Elizabeth Taylorová, Marylin Monroe

Elizabeth Taylor

 Heslo väčšie, je lepšie. Sexuálny symbol 50. rokov Marylin Monroe toto heslo jednoznačne napĺňala. Obdiv vtedy patril ale aj jej čiernovlasej kolegyni Elizabeth Taylorovej, ktorá síce nebola tak obdarená, ale všetko doháňala zmyselným pohľadom.

 

1960 – Ultraštíhla Twiggy

A Marvellous Collection of Photos of Dame Lesley Lawson aka Twiggy - Flashbak

So 60. rokmi vtrhla do šatníka minisukne a vďaka chlapčensky vyzerajúcej modelke Twiggy prišla do módy extrémnu štíhlosť. Prsia a zadok si mohli vziať dovolenku. Frčala veľmi štíhla postava a krátke vlasy.

 

1970 - Zmyselná Farrah Fawcettová

How Farrah Fawcett and Ryan O’Neal Descended into Drugs, Infidelity, and Family Infighting

 Americká herečka Farrah Fawcettová známa z Charlieho anjelikov bola symbolom 70. rokov. Lokne, opálená koža, biele zuby a športová postava bola vtedy snom každej ženy.

 

1980 - Éra supermodeliek - Elle Macphersonová a Linda Evanjelista

Beauty And Fashion

 V 80. rokoch boli ženám predhadzované stále dookola postavy a tváre Elle Macphersonovej, Lindy Evanjelistu, Cindy Crawfordovej, Claudie Schifferovej a Naomi Campbellovej. Ich miery boli jasné 90-60-90 a krásna tvár.

 

1990 – Waif Look (vagabund, zanedbanec) Kate Moss

stiahnuť (3)

 Módnou ikonou 90. rokov bola britská modelka Kate Moss, ktorá bola drzá a pritom mala jemnú detskú tvár. Vďaka nej vznikol štýl, ktorému sa hovorí "heroín chic" - teda ultraštíhla postava, prepadnuté tváre a tmavé kruhy pod očami. Napriek tomu ju módni návrhári milovali.

 

2000 – Brucho a opálenie – Christina Aguilera a Britney Spears

Brittney Spears

 Dávať na obdiv vypracované brušné svaly a tráviť veľa času v soláriu – to bolo populárne na prelome storočí. Speváčky Britney Spears a Christina Aguilera boli na stenách izbičiek vzorom pre milióny dievčat po celom svete.

 

2010 – Obrie pozadia – Kim Kardashian

Kim Kardashian wears EIGHT eye-popping outfits on a fashion shoot in Los Angeles

 “Chcete zadoček ako Kim Kardashian? Vďaka týmto cvikom ho budete mať” hlásajú titulky aj u nás v Česku. Táto profesionálna celebrita má postavu monštróznych presýpacích hodín a vďaka tomu sa o nej píše každý deň. To Kim môže za to, že svet je v poslednej dobe tolerantnejší k väčšiemu pozadiu.